Zelf verhuizen of laten doen?

Geplaatst op

Jaarlijks verhuizen naar veel mensen van een plek naar een andere plek in ons land of zelfs naar het buitenland. Dan is het erg belangrijk dat alle dingen goed geregeld zijn en dat de verhuizing op-en-top gebeurt. Een inboedel is doorgaans behoorlijk wat waard en op deze manier is het wel fijn om te weten dat het allemaal op een professionele manier gebeurt die verhuizing. Woon je in Rotterdam en overweeg je een verhuizing door experts te laten doen? 

Dan is het  verhuisbedrijf Rotterdam waar je aan kunt kloppen om je verhuizing van A tot Z te laten regelen. 

Zelf verhuizen 

Wanneer je zelf de verhuizing gaat doen, dan is het erg belangrijk om een planning te hebben zodat we alle andere mensen die jou helpen ook weten waar ze aan toe zijn. Daarnaast is het erg belangrijk om een lijst te hebben van alle huisraad en de dozen waar alles in zit. Vaak is het ook wel handig om een code te hanteren zodat mensen ook weten welke dozen in welke kamer van het nieuwe huis moeten. Als je zelf gaat verhuizen, dan is het erg belangrijk om de spullen in orde te hebben, dus goede dozen kopen waar de huisraad in kan en vul deze met opvulmaterialen om stoten op te vangen tijdens het vervoer ervan. 

Over het vervoer gesproken, een voordehandliggende optie is een busje huren waarin je de huisraad vervoert. Doorgaans hebben de meeste mensen geen vrachtwagenrijbewijs dus een grote vrachtwagen zit er meestal niet. Natuurlijk is het ook mogelijk om twee busjes te huren zodat de huisraad sneller bij de nieuwe woonplek is. Een alternatief voor het busje is ook wel de aanhanger. Maar deze wordt vaak gebruikt bij kleine inboedels, bijvoorbeeld wanneer een student gaat verhuizen.

De verhuizing laten doen 

In vele gevallen is het erg rendabel om een verhuizing te laten doen. Natuurlijk kost het wel geld om experts in te huren die het allemaal voor je regelen. Wij raden je aan een bedrijf in de arm te nemen wanneer je bijvoorbeeld een flinke eind moet gaan verhuizen, van het ene deel van Nederland naar het andere. Omdat verhuisbedrijven de beschikking hebben over een lift en een vrachtwagen, is het mogelijk om een grotere hoeveelheid huisraad in een keer te vervoeren. 

Daarbij kun je ervoor kiezen dat het verhuisbedrijf al je spullen netjes inpakt in de vrachtwagen doet en ook weer in je nieuwe woning uitpakt. Ook is het vervoer verzekerd, iets dat bij een verhuizing die jezelf doet vaak niet het geval is. 

Ga je verhuizen naar een ander land, dan raden we je zeker aan om een verhuisbedrijf het te laten doen. Ga dan voor een bedrijf dat internationaal actief is. Zij hebben in de meeste gevallen ook een opslagplek voor huisraad. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je tijdelijk in een accommodatie (hotel, gemeubileerd appartement) verblijft omdat je bijvoorbeeld een maand later pas in je nieuwe huis kan. Dan kan je huisraad tijdelijk opgeslagen worden in de opslag.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een informatieve blogsite waarop we met grote regelmaat de nodige blogs plaatsen. Zo houden we je op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ zandhoogte.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden