Zelf het huis verbouwen? We geven je essentiële tips

Geplaatst op

Als je een beetje van klussen houdt, is het mooiste project om aan te werken je eigen huis. Je hebt hier volledig de vrijheid, omdat het van jou is. Je hoeft dus geen rekening te houden met de wensen van een ander. In deze blog geven we je daarom tips om zelf het huis te verbouwen. 

Maak een plan: teken het project uit

Elk project begint bij een idee. We raden aan om wat je voor ogen hebt altijd eerst op papier te zetten. Ga je bijvoorbeeld een tafel bouwen? Teken dan op papier de dimensies en schrijf erbij hoeveel cm/meter je denkt nodig te hebben van de materialen die je gaat gebruiken. Zo weet je precies hoeveel materiaal je moet kopen en hoef je niet na te meten tijdens de bouw zelf. Vat puntsgewijs samen wat je allemaal nodig hebt. Je hebt dan in principe gelijk een boodschappenlijstje om mee te nemen naar de bouwmarkt. Wat veel beginnende bouwers fout doen is om zonder uitgewerkt idee naar de bouwmarkt te gaan. Bij terugkomst komen ze er dan achter dat ze bijvoorbeeld vergeten zijn schroeven te kopen of een houten balk is net een paar centimeter te klein.

Neem voldoende rust

We raden ook aan om voldoende rust te pakken. Als je namelijk overhaast een project gaat starten, zul je fouten maken en duren projecten standaard een stuk langer. Elke voorman of planner zal dit beamen. Heb je eens geen zin in een bed en wil je een slaapbank kopen? Dan adviseren we Haags beddenbedrijf. Zij zorgen voor een goede nachtrust of een lekker dutje tijdens het klussen. Zo ga je met goede energie de bouw tegemoet. 

Houd rekening met alle kosten

Vrijwel elk project dat je begint, is duurder dan je zou willen. De kosten worden voornamelijk bepaald door de bouwkosten zelf en de materialen die je gebruikt. We schrikken ons altijd een hoedje in de bouwmarkt: wat is hout toch duur. Ga je bijvoorbeeld een vloer vervangen? Houd er dan rekening mee dat je wellicht ook isolatiemateriaal moet kopen of elektra/verwarming moet vervangen.

Neem voldoende tijd

Net zoals voldoende rust, moet je ook voldoende tijd nemen voor je projecten. Alleen in het weekend klussen is vaak niet ideaal. We raden daarom aan om gewoon lekker een week of zelfs een paar weken verlof te nemen, zodat je elke dag toe kan werken aan het voltooien van het project.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een informatieve blogsite waarop we met grote regelmaat de nodige blogs plaatsen. Zo houden we je op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ zandhoogte.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden