Waarom je moet kiezen voor kantoormeubilair van goede kwaliteit

Geplaatst op

Een bureaustoel is gewoon een stoel, toch? Fout! Bij het kiezen van meubilair voor je kantoor is het verleidelijk om de kosten zwaarder te laten wegen dan kwaliteit, vooral als je gaat verbouwen, verhuizen of als je krap bij kas zit. Om kosten te besparen, is de investering in nieuw meubilair vaak het eerste wat wordt opgeofferd. Lees in deze blog waarom het belangrijk is om te kiezen voor kantoormeubilair van goede kwaliteit.

Kwaliteit

Als het om gestoffeerd meubilair gaat, worden goedkope, minder duurzame meubels bij elkaar gehouden door spijkers, nietjes of lijm. Meubelen uit het middensegment hebben deuvels of schroeven. Meubelen van de beste kwaliteit hebben een houten verbinding zoals zwaluwstaart- of pen gatverbindingen. Hoe hoger de kwaliteit, hoe langer de levensduur.

Levensduur

Wil je je meubels om de vijf jaar vervangen of wil je iets dat lang meegaat? Alles heeft onderhoud nodig en als je meubelen van goede kwaliteit koopt, is er minder onderhoud nodig en gaat het meubel langer mee. Kopen voor een lange termijn betekent ook minder afval en storten en is veel beter voor het milieu.

Kosten per gebruik

Stel dat je 1.000 euro uitgeeft aan een bureaustoel. Deze stoel wordt gemiddeld drie dagen per week gebruikt. In de loop van een jaar komt dit neer op 8,20 euro per week of een dagelijkse zit prijs van 2,75 euro. In de loop van een huurcontract van 10 tot 15 jaar verdient de stoel zichzelf meer dan terug!

Duurzaamheid

Kwaliteitsartikelen die milieuvriendelijk zijn geproduceerd, gaan een leven lang mee en verminderen de hoeveelheid afval. Een goed gemaakt meubelstuk kan worden vernieuwd met een nieuw laagje vernis, door het opnieuw te bekleden of een nieuwe bestemming te geven. Kwaliteitsmeubelen zijn niet alleen een goede investering, ze zijn ook een goede keuze voor het milieu.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een informatieve blogsite waarop we met grote regelmaat de nodige blogs plaatsen. Zo houden we je op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ zandhoogte.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden