Voorkom problemen met een waterontharder

Geplaatst op

Er zijn al van problemen die voortkomen uit hard water. In deze blog gaan we met jou doornemen wat je kunt doen om deze problemen te voorkomen. 

Bij waterontharder4u hebben ze de waterontharder waar je echt een stuk verder mee komt als het gaat over de bestrijding van kalkaanslag. Lees daarvoor snel verder in deze blog. 

Wat doet een waterontharder?

In deze blog willen we het vooral hebben over een waterontharder die werkt met magnetische straling. Deze zorgt ervoor dat kalk niet in leidingen gaat zitten. Daarnaast komt de kalk niet in apparaten terecht, waar het rond de verwarmingselementen gaat zitten. Koffiezetapparaten, waterkokers, wasmachines en vaatwassers hebben verwarmingselementen. Deze apparaten gaan veel sneller stuk en verbruiken meer energie wanneer kalkaanslag zich aan de elementen gaat hechten. Niet echt ecologisch verantwoord dus. 

De magnetische waterontharder 

Aan deze techniek zijn een aantal voordelen verbonden, zo is het geen vervuilende waterontharder, omdat deze niet werkt met zout. Andere waterontharders hebben vaak een ionenwisselaar met een zoutreservoir. Dit zout komt in het milieu terecht. Dat zorgt voor verzilting van ons zoete drinkwater (grondwater, oppervlaktewater), en dat is een mondiaal probleem waar we vanaf moeten. 

Verder zul je zien dat je kleding een stuk zachter uit de wasmachine komt. Kleding die gewassen wordt met hard water (water met kalk), die voelt een stuk stugger en ruwer aan. Met een magnetische waterontharder kun je dit voorkomen. 

Minder tijd besteden aan schoonmaken

Niet alleen gaan apparaten een stuk langer mee en komen kleren veel zachter uit de wasmachine (geen wasverzachter meer nodig!), ook zul je met een waterontharder veel minder tijd kwijt zijn aan schoonmaakklusjes. Dat is omdat er ook weinig tot geen kalkaanslag zich hecht aan de douchewanden, het douchescherm of de wastafels in huis. 

Zo heb je veel meer tijd om andere nuttige of leuke dingen te doen. 

Op onze site hebben we nog veel meer interessante blogs die gaan over wonen en inrichten van je woning. Laat je inspireren!

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een informatieve blogsite waarop we met grote regelmaat de nodige blogs plaatsen. Zo houden we je op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ zandhoogte.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden