Vergelijk de moderne waterontharders: kies de beste

Geplaatst op

Er zijn meerdere waterontharders waar je uit kunt kiezen. Dat is natuurlijk goed, want zo kan iedereen vinden wat hij of zij zoekt. Daarbij zijn er ook verschillen aan te geven tussen de ontharders die belangrijk zijn. Lees met ons mee en doe je voordeel met de informatie die we je geven. Ben je uitgelezen in deze blog, dan zijn er nog meer andere teksten op onze site te vinden waar je informatie kunt vinden over bouwen, verbouwen en je projecten op een goede manier realiseren. Dus laat je ook daar zeker door inspireren. Nu snel terug naar ons onderwerp: de waterontharder vergelijker

Welke waterontharders zijn er? 

Je hebt bij waterontharders keuze uit grofweg twee versies: de magnetische waterontharder en eentje die werkt met een ionenwisselaar. Dit laatste versie wordt veel gebruikt. Bijvoorbeeld in Amerika zijn er grote groepen mensen die hier gebruik van maken. Het is een waterontharder die ook een zoutreservoire heeft. Het zout speelt een rol bij het proces waarbij kalk uit het water gehaald wordt. Het nadeel van deze techniek is, dat het zout in het zoete water terechtkomt. Dat is niet goed voor de kwaliteit van het zoete drinkwater. Er vindt dan een proces plaats dat verzilting heet. Over de hele wereld zien we dat verzilting van het zoete water diverse problemen met zich meebrengt.

Is er een waterontharder die zonder zout werkt? 

We hebben zojuist al de magnetische waterontharder benoemd. Deze is een alternatief voor de waterontharder met een ionenwisselaar en het zoutreservoir. Het enige wat je aan onderhoud bij deze wisselaar hebt (dit in tegenstelling tot het reservoir dat je steeds moet reinigen) is het ding aansluiten op de hoofdwaterleiding. Verder heb je er dus geen omkijken meer na. De magnetische waterontharder bestraalt het water met magnetische straling en zorgt ervoor dat de klak gewoon opgelost blijft zitten in het water. 

De voordelen van een waterontharder

Er zijn een paar voordelen van een waterontharder die we je niet willen onthouden: zo kun je ervoor zorgen dat je problemen kunt voorkomen die voortkomen uit kalkaanslag die in apparaten gaat zitten. Welke problemen zijn dat dan? Denk aan het volgende: 

apparaten waarin kalkaanslag zich ophoopt (zoals wasmachines en vaatwassers) hebben na verloop van tijd problemen met de verwarmingselementen. Kalk gaat zich eraan hechten. Dan vragen de apparaten veel meer energie. Willen we dat? Nee, dat willen we niet. O ja, ze gaan ook sneller stuk. Dus voorkom al deze problemen met een magnetische waterontharder. 

Een slimme manier om geld en stroom te besparen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een informatieve blogsite waarop we met grote regelmaat de nodige blogs plaatsen. Zo houden we je op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ zandhoogte.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden