Uit welke type fornuis kan ik kiezen?

Geplaatst op

Bij het ontwerpen van een nieuwe woning of keuken zijn er veel keuzes te maken. Zo moet je nadenken over kleur en materiaalkeuzes, maar ook elektrische apparatuur en fornuizen. Uit welke typen kan je kiezen? We behandelen in deze blog 4 type kookplaten die je kan combineren met je fornuis en laten plaatsen in jouw keuken. We benoemen onder andere wat de voordelen zijn en waar ze niet voor geschikt zijn. Zo kan je een fornuis uitkiezen dat bij jouw keuken en kookkunsten past.

Elektrisch koken

Met een elektrische kookplaat kies je voor een gasloos manier van koken. Voor de aansluiting heb je een speciale elektriciteitsgroep nodig om deze kookplaat aan te koppelen. Het duurt even voordat de kookplaat op temperatuur is. Daarnaast houdt het wel langer de warmte vast zodat je ook na het koken al het eten goed op temperatuur kan houden. Een elektrische kookplaat is geschikt voor alle potten- en pannensoorten. 

Inductieplaten

Met een inductieplaat kies je voor een energiezuinige vorm van keuken. Daarnaast is er geen openvuur en beschik je over een kookplaat met een elektrische spoel. Deze platen zijn duur in de aanschaf, maar wel erg efficiënt, zuinig en makkelijk te onderhouden. Je moet wel letten op je pan en potsoorten. Niet elk keukenmateriaal is geschikt voor het koken op een inductieplaat.

Keramische kookplaat

Wanneer je op zoek bent naar een goedkopere optie voor de keuken, dan is een keramische kookplaat een goede optie. Voor deze type kookplaat kun je ook allerlei diverse pannen en potten gebruiken. Je moet hiervoor wel een aparte elektrische aansluiting voor installeren. Daarnaast moet je rekening houden dat je deze vaak genoeg schoonmaakt. Zo hou je de plaat in de best mogelijke staat.

Koken met gas

De meeste huishoudens in Nederland zijn voorzien van een gasfornuis. Een kookplaat op gas blijft een efficiënt en effectieve manier van koken. Zo kan je goede temperaturen behalen wat ideaal maakt voor allerlei eetsoorten. Zo kan je wokmaaltijden optimaal bereiden. Deze optie is relatief goedkoop in de aanschaf maar daarnaast moet je rekening houden met een hoog energieverbruik. Houdt hierbij rekening dat de prijs van gas duurder wordt.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een informatieve blogsite waarop we met grote regelmaat de nodige blogs plaatsen. Zo houden we je op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ zandhoogte.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden