Tips bij het verbouwen van je badkamer

Geplaatst op

Ben jij van plan om binnenkort jouw badkamer te gaan verbouwen? Dan is het verstandig om enkele punten even langs te gaan om de verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Een goed doordacht plan en de juiste voorbereidingen zijn hierbij essentieel. We nemen in deze blog dan ook graag wat tips met je door om je te helpen bij het maken van een goed plan voor de verbouwing van je badkamer.

Het doel en budget

Het is belangrijk om na te gaan waarom je de badkamer in eerste instantie wilde laten verbouwen. Wil je meer ruimte creëren, de functionaliteit verbeteren, energiezuinige functies toepassen of misschien gewoon een nieuwe stijl toevoegen. Het is natuurlijk belangrijk om dit mee te nemen in je nieuwe ontwerp. Daarnaast is het verstandig om een budget voor jezelf vast te zetten. Hiermee voorkom je overbodige extra kosten uit enthousiasme en zorg je ervoor dat het geld dat je wilt besteden ook mogelijk is. Hou hierbij ook rekening met eventuele professionele hulp.

Wanden en tegels

Zorg ervoor dat je de juiste muur en vloer bedekkingen uitkiest. Voor een badkamer is het natuurlijk belangrijk om rekening te houden met waterbestendige tegels en materialen. Tegenwoordig is het ook heel hip om je tegels met een houtlook te laten doorlopen van de vloer tot aan het plafond. Dit soort tegels zijn dan ook in veel verschillende kleuren en tinten te verkrijgen. Vind je het lastig kiezen? Foto’s op het internet geven je vaak geen duidelijk beeld, kijk daarom altijd even bij de bouwmarkt zelf die de tegels verkoopt die je op het oog had, om een duidelijk beeld te krijgen hoe het eruit komt te zien.

Sanitair

Kies hoogwaardige materialen die passen bij de stijl die je in gedachten had en dat past bij je budget. Bezoek showrooms en vergelijk prijzen om hierin de beste keuzes te maken. Ook zou je wat bladen en magazines kunnen struinen.

Professionele hulp

Een badkamer verbouwen is niet gemakkelijk en zeker niet zo ‘even’ gedaan. Het is dus best een verstandige keuze om hiervoor een professioneel bedrijf in te schakelen. Maar welke diensten heb je nou nodig voor een badkamerverbouwing:

  • Tegelzetter voor het plaatsen van de tegels
  • En kitbedrijf voor al je kitwerken
  • Loodgieter voor de leidingen en correct installeren van je sanitair
  • Badkamerontwerper als je zelf geen inspiratie genoeg hebt en out off the box wilt gaan.
  • Elektricien voor het installeren van verlichting, stopcontacten of verwarmingssystemen

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een informatieve blogsite waarop we met grote regelmaat de nodige blogs plaatsen. Zo houden we je op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ zandhoogte.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden