Stijltips voor een klassieke kamer

Geplaatst op

Tegenwoordig zijn er natuurlijk allemaal bijzonder interessant te stijlen die je kunt kiezen voor een moderne woonkamer. Maar hoe zit het eigenlijk met de klassiek ingerichte woonkamer? Zijn daar tegenwoordig eigenlijk nog wel stijlen voor te verzinnen? Wij denken dat het zeker mogelijk is om nog een interessante klassieke kamer in te richten waar dan ook in je woning, of misschien wel je totale woning klassiek in te richten, met interessante meubels. Die passen binnen al even interessante stijlen. Lees daarom even verder in deze blog, want wij gaan je er een aantal noemen. 

Boekenkast klassiek

Een houten boekenkast is een prachtig centraal stuk in je kamer waar deze een uitmuntende sfeer en kwaliteit van krijgt. Een ideale manier om een geheel eigen stempel te drukken op de kamer. Wanneer je dit combineert met bijvoorbeeld een koloniale stijl, dan zul je zien dat de sfeer in je woning totaal anders wordt en deze vind je niet vaak meer in woningen van tegenwoordig omdat alles een beetje ondergedompeld is in de industriële en Scandinavische stijl, dit gaat natuurlijk uiteindelijk wel weer een keer veranderen, maar als jij dan een van de eerste bent die daarmee begint dan zit je goed qua uniek zijn. 

Wat is de koloniale stijl? 

De koloniale stijl is overigens afkomstig uit de oude koloniën van Nederland uit de 19e eeuw en kenmerkt zich door het gebruik van donker hardhout bijvoorbeeld mahonie- of mangohout. In feite zijn het Europese meubels die door de context in de koloniën veranderd zijn en gemixt met stijlen die daar aanwezig waren en uiteindelijk weer teruggekomen naar Nederland en andere Europese landen die koloniën hadden over de hele wereld.

Chesterfield stijl

Een andere stijl die erg populair is en ook aan de donkere kant, is de Chesterfield stijl, deze is afkomstig uit Engeland waar we natuurlijk de beroemde bank van kennen en de bureaus. Zowel de koloniale als de Chesterfield stijl zijn te combineren met moderne items. Het is dan wel belangrijk dat je items kiest die contrasteren met de donkere tinten van de genoemde stijlen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een informatieve blogsite waarop we met grote regelmaat de nodige blogs plaatsen. Zo houden we je op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ zandhoogte.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden