Snel een nieuwe tuin fixen kan met deze tips

Geplaatst op

Elk jaar weer zijn heel veel mensen in Nederland erg blij met hun tuin. Je kunt gewoon lekker buiten zitten en een beetje van het mooie weer genieten. De nodige zonnestralen vang is bovendien erg goed voor de weerstand. Daarbij wil je ook gewoon niet de hele tijd tussen 4 muren zitten. Daar zitten we in de zomer en winter al wel genoeg, niet waar? Daarom is het dus erg belangrijk dat de tuin er tof uitziet. En het hoeft niet lang te duren om een leuke tuin te maken. Het kan zelfs vrij snel. We hebben daar enkele handige tips voor. Lees dus snel verder. 

Vertrek vanuit een simpel concept 

Wanneer je concept eenvoudig is, dan zal de uitvoering ook vlot en eenvoudig gaan. Hou het dus vooral lekker simpel. Stel jezelf de vraag: wat heb je nodig? Als het antwoord een terras is, dan ga je daar bijvoorbeeld mee aan de slag. Vanuit het gerealiseerde terras kun je weer verder gaan denken, bijvoorbeeld over de afwerking van de tuin. Op dat moment komen de zeer handige stapelstenen om de hoek kijken. 

Afwerking van je tuin

Met stapelstenen is het kinderlijk eenvoudig om de muurtjes te maken die zorgen voor een goede afwerking van je tuin. Je kunt een muurtje rond het terras maken. Ook zijn bakken met bloemen en planten een optie voor rond je terras. Die kun je ook heel gemakkelijk met stapelstenen maken. Eventueel kun je ervoor kiezen om deze met cement aan elkaar te bevestigen, maar dat hoeft natuurlijk niet. 

Vind je het leuk om bestrating in de tuin aan te brengen, maar niet teveel? Dan is het handig om bijvoorbeeld een pad te maken. Dit pad kun je flankeren met een muurtje van stapelstenen of een serie bloembakken. 

Vergeet ook niet om je terras zo nodig een overkapping te geven, maar dit mag je ook bewaren voor het volgende seizoen, want het was de bedoeling om de tuin snel af te hebben. Maar, wanneer je toch bezig bent en enthousiast, dan mag je dit idee er natuurlijk wel bijpakken! 

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een informatieve blogsite waarop we met grote regelmaat de nodige blogs plaatsen. Zo houden we je op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ zandhoogte.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden