Kit soorten en waar voor te gebruiken

Geplaatst op

Kitten is een veelgebruikte techniek in de bouw, doe-het-zelf-projecten en andere toepassingen waarbij materialen aan elkaar moeten worden bevestigd, naden moeten worden afgedicht of oppervlakken moeten worden gerepareerd. Door middel van de vloeibare pasta-achtige kit toe te passen, lijm je als het ware hetgeen dicht waar het voor bedoeld is. Er zijn dan ook veel verschillende soorten kit beschikbaar, elk ontworpen voor specifieke toepassingen. Het is dus belangrijk om je goed te verdiepen in welke kit je precies nodig hebt. Kit voor houten kozijnen zal bijvoorbeeld niet geschikt zijn voor tegels in de badkamer. Daarom lichten we graag de soorten kit en waar je het voor kan gebruiken even voor je toe. Na het lezen van deze blog en je keuze te hebben gemaakt, kun je de perfecte kit uitzoeken en kopen op www.kittenenlijmen.nl

Siliconenkit

Siliconenkit is een van de meest gebruikte kit die er is, dit komt doordat deze kit voor veel werkzaamheden gebruikt kan worden. De kit is flexibel en kan dus ook toegepast worden om bewegende gedeeltes zonder te scheuren. De kit is waterafstotend en dus ideaal voor vochtige ruimtes.

Toepassen: bij het afdichten van badkamers, sanitair, keukens, zwembaden

Acrylaatkit

Acrylaatkit is een op waterbasis gebaseerde kit. Deze kit is gemakkelijk aan te brengen en te reinigen en is ideaal voor het afdichten van scheuren en naden in binnenruimtes. Tevens is de acrylaatkit overschilderbaar, waardoor je de kit ook minder kan laten opvallen. Je kunt deze kit dus goed gebruiken voor het afdichten van kozijnen en plinten voordat ze geschilderd worden.

Toepassen: bij scheuren en naden in muren en binnenruimtes, kozijnen en plinten.

Montagekit

Montagekit, ook wel constructie- of montagelijm genoemd, is een sterke kit die kan worden toegepast bij bouwwerkzaamheden waar je liever geen schroeven of bouten voor wilt gebruiken. In sommige gevallen is boren niet mogelijk en is de kit dus ideaal.

Toepassen: bij het verlijmen van plinten, panelen, houtwerk en constructiematerialen.

Beglazingskit

Beglazingskit is zoals je al uit de naam kunt halen ideaal voor glas. Deze kit is dan ook speciaal ontworpen voor het plaatsen en dichten van glas in een raamkozijn. Het is een sterk hechtende kit die zorgt voor een luchtdichte en waterdichte afdichting rondom het glas.

Toepassen: bij het plaatsen van glazen wanden.

Polymeerkit

Dit is een enorm sterke en elastische kit met uitstekende hechtingseigenschappen op verschillende materialen, waaronder hout, metaal en beton. Het kit hardt uit door blootstelling aan vocht uit de lucht. Deze kit is dan ook zeer weerbestendig, waardoor het een ideale kit is voor buitentoepassingen.

Toepassen: bij het lijmen en afdichten van buitenconstructies, hout, metaal en beton.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een informatieve blogsite waarop we met grote regelmaat de nodige blogs plaatsen. Zo houden we je op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ zandhoogte.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden