Je tuin updaten met je beton als basis

Geplaatst op

Stelt je je eens voor: je hebt na lang wikken en wegen het terras aangelegd. Het product dat je hebt gekozen is betonplaten. Het heeft tal van voordelen, wat de belangrijkste reden is om het in de buitenruimte te gebruiken. Maar, hoe duurzaam en kwalitatief goed het ook is, beton wordt gezien als niet sexy. Dat kan toch wel anders. 

Buitenkleed op je betonplaten

Een manier om de nieuwe betonplaten patio aantrekkelijk te maken (een plek waar je vaak wilt zijn), is het plaatsen van een buitenkleed. Investeer in een exemplaar dat goed bij het beton past voordat je de terrasmeubelen toevoegt. Het goede nieuws is dat er veel ontwerpen, vormen en maten van tapijten zijn om uit te kiezen. Het vloerkleed zal het hele gebied tot leven brengen. Bovendien kun je het afstemmen op het buitenmeubilair dat je voor de patio kiest. 

Een likje verf doet wonderen

Als je een ruimte in of buiten je huis hebt die je snel wilt transformeren, is een van de gemakkelijkste manieren om dat te doen het gebruik van verf. Hetzelfde geldt voor de patio. 

Het schilderen van een dergelijke ruimte heeft tal van voordelen. Ten eerste, het maakt de betonnen patio aantrekkelijk. Ten tweede, er is geen limiet aan de soort verf die je kunt gebruiken. Dus, kies je kleuren en aan de slag. Ten tweede, het schilderen van beton draagt bij aan de duurzaamheid ervan. De laag verf zal fungeren als bescherming tegen de natuurlijke elementen. Het helpt het cement langer goed te blijven, vooral als je leeft in gebieden met extreme weersomstandigheden. Het houdt het vocht dat je betonnen oppervlak kan beschadigen tegen. 

Geeft de patio een facelift 

Elke keer dat je merkt dat de ruimte er saai uitziet, is een verse laag verf voldoende om het te transformeren. Dat komt niet alleen de terrasruimte ten goede, maar de hele buitenkant van je huis. Bijwerken is niet duur, dat kun je zelf doen. 

Zorg ervoor dat je de vloer goed schoonmaakt voordat je hem gaat verven. Vanwege de consistentie en textuur van de terrasverf moet je een roller gebruiken om het sjabloon op je terras aan te brengen. Gebruik een meetlint en wat krijt om het midden van je patio te vinden. Dat zal je startpunt zijn. Leg dan de sjabloon plat en gebruik schilderstape om hem op zijn plaats te houden. Veel succes ermee! 

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een informatieve blogsite waarop we met grote regelmaat de nodige blogs plaatsen. Zo houden we je op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ zandhoogte.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden