Hoe kun je je woning het beste beveiligen tijdens de vakantie?

Geplaatst op

Het is zomer en het lijkt erop dat het steeds meer mogelijk wordt om deze zomer nog op vakantie te gaan. Het is inmiddels ook al bekend bij de professionele inbrekers en ook zij treffen mogelijk al hun voorbereidingen. Wil je graag met een gerust hart op vakantie gaan? Dan kan het fijn zijn om een paar tips te hebben om je huis goed te beveiligen. Lees hier onze beste tips voor wanneer je een paar weken je woning achterlaat.

Tip #1: Laat je sloten vervangen

Veel mensen hebben natuurlijk een redelijk slot op de deur. Maar experts, zowel inbrekers als professionele slotenmakers, weten dat niet alle sloten gelijk zijn. Door het hebben van een wat ingewikkelder slot, kan het meer tijd kosten voordat een inbreker binnen kan sluipen. Dat betekent dus ook dat hij langer voor de deur moet staan en dat verhoogt weer de kans dat hij betrapt gaat worden. Je hoeft niet het allerduurste slot te hebben, maar zorg ervoor dat het slot van je voor- en achterdeur in ieder geval beter is dan dat van je buren!

Ben je woonachtig in de regio Almere? Dan bevelen we je van harte aan om even te bellen met deze slotenmaker in Almere.

Tip #2: Gebruik automatische lichtschakelaars

Domotica is razend populaire en ook steeds betaalbaarder. Het is niet alleen heel erg fijn om alles vanaf je telefoon te kunnen bedienen in plaats van dat je voor elk apparaatje een andere schakelaar of afstandsbediening hebt. Het is ook heel handig om inbrekers wat nerveuzer te maken. Inbrekers weten ook wel dat als de lichten aan staan, dat dat niet meteen wil zeggen dat er mensen thuis zijn. Het is vooral zo dat wanneer er helemaal geen lichten branden, dat er waarschijnlijk niemand thuis is. Geef jezelf dus een beetje gemoedsrust en comfort en gebruik automatische lichtschakelaars.

Tip #3: Vraag je buren een oogje in het zeil te houden

Ten slotte is het fijn als je een beetje kunt rekenen op je buren om ervoor te zorgen dat ze een beetje letten op wat er zoals gebeurt in de buurt. Ook is het fijn dat de plantjes water krijgen en dat de post niet uit de brievenbus hangt.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een informatieve blogsite waarop we met grote regelmaat de nodige blogs plaatsen. Zo houden we je op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ zandhoogte.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden