Geef vorm aan je ideale interieur

Geplaatst op

Wanneer we aan wanden denken, dan springt er in de meeste gevallen een permanente, solide optie in onze gedachten. Vaak denken we dan niet aan wanden die in zeker zin ‘plooibaar’ zijn. En laten die wanden nu wél bestaan in de wereld van systeemwanden. Hoe dit precies zit, nemen we graag met je door in deze tekst. 

Het voordeel van systeemwanden

In onze postmoderne panden (of het nu woningen of bedrijfspanden zijn) zien we steeds vaker een open binnenarchitectuur. Dit heeft te maken met het idee dat kleine ruimtes het gevoel van vrijheid een beetje beknotten. Om creatief en productief te zijn, willen mensen, zo is de gedachte, het gevoel hebben de gedachten de vrije loop te kunnen laten. Dat lukt in een klein kantoor met alle meubels erin gepropt een stuk minder goed dan in een open kantoorruimte, zo denkt men in de hedendaagse architectuur. Toch wil je wel hier en daar in het kantoor de nodige aparte ruimtes kunnen creëren, al was het maar om een vergadering te kunnen doen, zodat je de andere werknemers niet stoort. Juist op dit punt komen de systeemwanden kijken. Systeemwanden bieden veel mogelijkheden in een open interieur om die gewenste afgescheiden ruimtes, als belruimtes en vergaderruimtes, te kunnen helpen vormgeven. 

Multifunctioneel gebruikmaken van systeemwanden 

Niet alleen zijn systeemwanden een uitstekende manier om afgescheiden ruimtes in een grotere ruimte aan te brengen, ze kunnen je ook helpen om te besparen op de bedrijfsruimte (of woonruimte) in je pand. Ze zijn namelijk verkrijgbaar als multifunctionele wand. Dit maakt dat je bijvoorbeeld een afgescheiden vergaderruimte kunt maken, waarop verschillende verplaatsbare vlakken aangebracht zijn, die kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden als aantekeningen bord of iets dergelijks. 

Ook zijn er systeemwanden die brandwerend zijn. Dat komt natuurlijk de brandveiligheid in je bedrijf ten goede. Dat zijn ook dingen waar de brandweer op let wanneer je het bedrijf opent, je werkt immers met meerdere mensen in een bedrijfspand en als eigenaar ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van je medewerkers. Laat je informeren door experts op dit gebied. 

 

Veel plezier met het toepassen van systeemwanden. Lees ook even de andere blogs op onze site!

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een informatieve blogsite waarop we met grote regelmaat de nodige blogs plaatsen. Zo houden we je op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ zandhoogte.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden