Geef je woonkamer een natuurlijke look

Geplaatst op

In een moderne woonkamer kun je eigenlijk wel alle soorten materialen gebruiken die je zou willen. Dit hebben wij te danken aan de postmoderniteit waarbinnen veel verschillende soorten stijlen uit diverse perioden bij elkaar gebracht werden in design. Een vastomlijnd  stijlbegrip werd losgelaten en dit bracht allerlei mogelijkheden met zich mee om te experimenteren met nieuwe vormen van design. Uiteindelijk zie je dat er wel weer ´stijlen´  ontstaan zoals de industriële stijl die heel erg populairst tegenwoordig, maar deze zijn niet zo rigide meer als vroeger. Daarbij is er ook nog een andere stijl, de eclectische stijl genoemd,  welke duidelijk zeer postmodern is. Binnen deze stijl kun je werkelijk alles doen wat je wilt behalve dingen die niet mooi bij elkaar staan (mag wel, maar waarom zou je). Met deze stijl is het ook erg leuk om je woonkamer een natuurlijke look te geven. Lees snel verder wat er mogelijk is met deze stijl.

Kies voor natuurlijke materialen 

Om de natuurlijke look in je woonkamer te kunnen creëren, is het erg belangrijk om te kiezen voor natuurlijke materialen. Het kan dan gaan om materiaal wat gebruikt wordt voor de constructie van de binnenhuisarchitectuur, maar even goed om het materiaal waar sfeerobjecten, sculpturen en meubels van gemaakt zijn. Wanneer je gaat voor natuurlijke materialen, dan straal je dit uit in je interieur. Kies voor het palet van je woonkamer bijvoorbeeld ook voor natuurlijke tinten. Wanneer je de eclectische stijl hanteert binnen je woonkamer, dan is het erg leuk om te zien hoe de verschillende objecten uit diverse tijdsperiodes goed bij elkaar passen. Deze stijl vraagt wel een beetje inzicht in hoe bepaalde kleuren bij elkaar staan en hoe texturen op elkaar uitwerken in visueel opzicht. Ook is het mooi om natuurlijke materialen op de vloer te kiezen. Zo zijn houtlook tegels erg mooi voor in een woning met een natuurlijke look.  

Hoe kom ik aan interessante objecten?

Om een persoonlijke sfeer te maken in je woning is het erg leuk om sfeerobjecten op de kop te tikken op plekken waar je niet altijd komt. Denk bijvoorbeeld aan een brocante op vakantie of een beurs speciaal bedoeld voor etnografica. Bij de eclectische stijl maakt het niet zoveel uit waar een object vandaan komt, wanneer deze maar te matchen valt qua kleur en structuur met de andere objecten in je design. De combinatie tussen verschillende objecten in je woning kan zelfs een symbolische waarde hebben en je kunt er een statement mee maken. Dus dat je interieur een soort persoonlijke boodschap overbrengt aan de gasten die bij je langskomen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een informatieve blogsite waarop we met grote regelmaat de nodige blogs plaatsen. Zo houden we je op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ zandhoogte.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden