Een muziekkamer inrichten: voor de echte liefhebber

Geplaatst op

Er zijn talloze manieren om een muziekkamer helemaal naar smaak en ook enigszins met begrip van zaken in te richten. Wij vinden het leuk om jou een aantal tips mee te geven waarmee het voor jou gemakkelijker wordt een muziekkamer in te richten waar je kunt genieten van je lievelingsmuziek. Je kunt wel zeggen dat zo’n kamer echt bedoeld is voor de liefhebber. Iemand die alleen even in de auto naar zijn werk de radio aan zet om een paar liedjes te luisteren is misschien niet per se de doelgroep voor een dergelijke inrichting. Maar dat zou diegene dan nog wel kunnen worden. 

Plaatsing van de speakers 

Elke audio-installatie heeft sowieso speakers nodig om de muziek op een mooie manier te kunnen laten klinken in je muziekkamer. Wij raden je sowieso aan om de speakers op standaard te zetten. Bij vebos.nl weten ze je meer te vertellen over speakerstandaards. In een professionele studio zie je ook dat speakers op oorhoogte gezet worden. 

Natuurlijk ben je er niet met alleen speakers, wij raden je ook aan om een goede geluidsinstallatie te kopen. Denk dan bijvoorbeeld aan een cd-speler en platenspeler. Met daarbij een versterker! Doorgaans is de muziek op een CD-speler van een hogere kwaliteit dan de kwaliteit die je bijvoorbeeld op een streaming service krijgt.

Akoestische behandeling van de muziekkamer

We hebben allemaal wel eens gehoord dat wanneer we klappen in een kamer waar geen gordijnen hangen en waar geen tapijt op de grond ligt, er een bepaalde echo klinkt. Die echo is niet per se de vriend van je muziekkamer. Door een teveel aan echo of galm in een kamer zal de muziek vervormen en kun je niet 100% genieten van de muziek. Ook bij het maken van opnames, wanneer je bijvoorbeeld gitaar speelt en zingt, zal de echo de muziek verstoren. Het is erg belangrijk om te zorgen dat je de juiste akoestische behandeling in een kamer aanbrengt. Dat kunnen zijn: panelen met foam op de muren, gordijnen, tapijt op de vloer, basstraps (foam) in de hoeken van de kamer. Zo worden de geluidsgolven geabsorbeerd. Het is ook mogelijk om spuitwerk op je plafond te laten brengen en dit spuitwerk zorgt er dan voor dat de geluidsgolven geabsorbeerd worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een informatieve blogsite waarop we met grote regelmaat de nodige blogs plaatsen. Zo houden we je op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ zandhoogte.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden