De voordelen van staand werken

Geplaatst op

Een paar jaar geleden werden zit-stabureaus een populaire trend om je werkruimte zo ergonomisch mogelijk te maken. Een ergonomische werkplek is ontworpen voor zowel efficiëntie als comfort. “Zitten is het nieuwe roken” was een slagzin die de krantenkoppen haalde op verschillende blogs en online artikelen. In deze blog vertellen we hoe je je werkplek het beste kunt inrichten.

Wat is een zit-stabureau?

Een sta-bureau laat je comfortabel staand te werken. Sta-bureaus, ook wel zit-sta bureaus genoemd, passen zich aan op basis van iemands lengte. Het doel van een sta-bureau is om dezelfde ondersteuning te bieden als wanneer je zit.

Wat zijn de voordelen van een zit-stabureau?

Staande bureaus bieden verschillende voordelen voor de gezondheid, waaronder:

  1. Staan werken verbrandt meer calorieën dan zittend werken. 
  2. In een onderzoek werd een vermindering van bloedsuikerpieken gevonden bij mensen die een zit-stabureau gebruikten. Staan kan vooral nuttig zijn na de lunch, wanneer je lichaam bezig is met het verteren van voedsel.
  3. Ander onderzoek heeft aangetoond dat staan aan een bureau het risico op hartaandoeningen verkleint.
  4. Zit-stabureaus kunnen chronische rugpijn verminderen.
  5. Zit-stabureaus kunnen vermoeidheid verminderen en het energieniveau verhogen. Uit een onderzoek bleek dat deelnemers die gebruik maakten van een zit-stabureau aan het eind van de dag minder vermoeid waren.

Het is niet zo dat een zit-stabureau beter of slechter voor je is dan zitten, het hangt allemaal af van je houding. Als je staat maar nog steeds over een laptop gebogen zit, dan heb je er niet veel aan.

Het belang van houding

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je altijd in beweging bent en een goede houding aanneemt. Een combinatie van zowel zitten als staan gedurende de dag is ideaal. Een goede houding wordt al lang in verband gebracht met veel gezondheidsvoordelen. Naast de mogelijkheid om rugpijn te verminderen, kan het ook leiden tot minder hoofdpijn. Spierspanning in de nek en rug kan namelijk hoofdpijn veroorzaken.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een informatieve blogsite waarop we met grote regelmaat de nodige blogs plaatsen. Zo houden we je op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ zandhoogte.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden