Bestand zijn tegen inbraak? Zo doe je dat!

Geplaatst op

Je zou tegenwoordig denken dat inbreken haast niet meer mogelijk is. Door het vele gebruik van media en camera’s is een dader sneller te betrappen, je zou dan zeggen dat het een dief sneller weerhoudt om nog te gaan stelen. Helaas blijkt niets minder waar. Ook inbrekers worden steeds slimmer en ontdekken steeds meer nieuwe snufjes en manieren om toch binnen te komen, en zoals ze altijd zeggen: eens een dief, altijd een dief! Het is dus belangrijk om nieuwe manieren en technieken van inbrekers voor te zijn. Dit kun je doen door goed op de hoogte te blijven van nieuwe uitgevonden anti-inbraaktechnieken. Wat kun jij bijvoorbeeld zelf doen, en wat is slim om te laten doen. Wij hebben dit voor je uitgezocht. In deze blog geven we graag wat tips om toe te passen bij je eigen thuis.

Begin bij je sloten

Uiteraard is het aan te raden om je sloten altijd goed voor elkaar te hebben. Oude sloten kunnen namelijk juist gevoelig zijn voor inbraak. Ook beschadigde sloten zullen de kans vergroten en dieven niet altijd buiten de deur kunnen houden. Het is dus belangrijk om voor goede vernieuwde sloten te kiezen. Je hebt buiten reguliere sloten ook nog sloten met extra beveiliging, zoals driepuntssloten of kerntrekbeveiliging. Ben je er niet zeker van of dit bij jou slot nodig is, of zou je graag wat meer informatie willen hierover? Stel je vraag dan gerust aan een slotenmaker bij jou in de buurt.

Een slimme deurbel

Je hebt het vast eerder gezien, de slimme deurbel met camera. Dit is niet voor niets een onwijs populair item geworden van de laatste tijd. De deurbel met camera zorgt ervoor dat alles voor je deur opgenomen wordt en registreren wat er allemaal bij jouw huis gebeurt. Ook ’s nachts! Sterker nog, je kunt de deurbel zelfs verbinden met je telefoon en een melding krijgen zodra er iemand voor de deur staat. Een inbreker kun je dus op deze manier snel betrappen en afschrikken door iets tegen die persoon te zeggen via de camera. Zodra een inbreker ziet dat jij zo’n deurbel hebt aangesloten zullen ze het waarschijnlijk niet eens proberen.

Slim licht

En uiteraard is er nog een oude wijze tip! De tip om in de avond het licht aan te laten, ook als je niet thuis bent. Geef het idee dat er steeds iemand aanwezig is. Een dief zal namelijk niet gauw de confrontatie aan willen gaan en eerder proberen in te breken als ze weten dat er niemand thuis is. Een slimlicht kan je van meer gemakken voorzien. Dit licht kun je met je telefoon bedienen en is het mogelijk om de lampen op timer te zetten. Zo kun je altijd ervoor zorgen dat je lichten aan staan op gewenst moment zonder het te vergeten. De timer doet het werk!

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een informatieve blogsite waarop we met grote regelmaat de nodige blogs plaatsen. Zo houden we je op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ zandhoogte.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden