4 grote kostenposten bij het opknappen van je woning

Geplaatst op

Het opknappen van je woning kost uiteraard geld, maar aan hoeveel geld moet je per ruimte of klus denken? Vaak kost het toch meer dan je in eerste instantie in gedachten had. Daarom geven we graag weer wat het opknappen van je woning per ruimte of klus gemiddeld kost. We raden altijd aan om niet direct met je hele huis aan de slag te gaan, maar kamer voor kamer te werken. Zo blijft je huis leefbaar en hoeft je nooit de hulp van televisieprogramma Help Mijn Man Is Klusser te vragen. 

Aanbouw

Een aanbouw maakt je huis een stuk groter. Je zou er ook nog over na kunnen denken om een lichtstraat in het dak van je aanbouw te laten plaatsen. Dan is je kamer niet alleen groter, maar ook een stuk lichter. Je levert alleen zo een 1 – 3 meter van je tuin in. Een volledige aanbouw inclusief materiaal- en arbeidskosten met btw kost ongeveer tussen de € 14.500 – € 19.000 euro. Vergeet daarnaast ook niet dat je niet alleen betaalt voor het laten aanbouwen van een extra stuk huis, maar je deze ‘kamer’ ook moet inrichten en moet voorzien van een vloer en iets met de muren moet doen. Kost wel wat, maar je huis wordt er echt een stuk groter van en krijgt meer waarde. 

Badkamer

De badkamer vervangen kan in vele verschillende grote. Zo kun je er voor kiezen om alleen je wastafel te vervangen of je gaat all-out en wilt een compleet nieuwe badkamer inclusief nieuwe tegels. Het verbouwen van de badkamer kost zo een € 2.850 – € 17.000 euro. 

Keuken

Ook het vervangen van de keuken varieert erg in prijs. Afhankelijk van wat je precies gaat veranderen en hoe duur de keuken is die erin komt. Wanneer je een volledige renovatie te duur vindt, kun je er ook voor kiezen om alleen de frontjes van je keukenkastjes te veranderen. Zo ziet je keuken er meteen een stuk beter uit, maar betaal je er minder voor! 

Raamdecoratie

Ben je je huidige gordijnen, lamellen of ander type raambekleding zat? Wanneer je je hele huis wilt voorzien van nieuwe raamdecoratie kan dit nog best wel eens duur worden. Vaak moet de raamdecoratie op maat gemaakt worden en heb je ‘extra’ dingen nodig zoals bijvoorbeeld een gordijnrails. Goedkope, maar mooie raamdecoratie kopen? Neem eens een kijkje bij de goedkope houten jaloezieën van budgetraamdecoratie.nl

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een informatieve blogsite waarop we met grote regelmaat de nodige blogs plaatsen. Zo houden we je op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ zandhoogte.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden