3 tips wanneer je voor het eerst een huis koopt

Geplaatst op

Als je voor het eerst een huis gaat kopen in Huizen maak je een grote stap! Er komt veel bij kijken en je moet met veel rekening houden. De grootste tip is om een goede makelaar in Huizen in te schakelen, deze kan je met de aankoop helpen. Daarnaast zijn de volgende 3 tips belangrijk:

1. Los al je schulden af en bouw een noodfonds op

Een huis bezitten is duur – veel duurder dan huren, zelfs als je hypotheek evenveel of zelfs minder zal bedragen dan je huidige huur. Dat komt omdat wanneer je eigenaar bent van een huis, je verantwoordelijk bent voor alle onderhoudskosten en verzekeringen. En die kunnen snel oplopen! Dus, voordat je zelfs maar denkt aan het kopen van je eerste huis, zorg ervoor dat je schuldenvrij bent en dat je een noodfonds van drie tot zes maanden onkosten hebt.

2. Zoek een huis te koop in jouw prijsklasse

Volgens recent onderzoek vonden de meeste kopers het huis dat ze kochten online (50%) of via een makelaar (28%). Door beide te doen, maak je een goede kans op succes! Zoek huizen die je online leuk vindt en stuur ze naar je makelaar, zodat ze een goed idee hebben van wat je zoekt. Dan kunnen ze gebruik maken van een multiple listing service (MLS) om huizen te vinden die aan je criteria voldoen in de door jou gewenste gebieden.

3. Onderzoek buurten in Huizen voor de beste match

Nadat je een aantal huizen te koop hebt gevonden in je prijsklasse, moet je voorzichtig zijn om niet een beslissing te nemen op basis van de woning alleen. Volgens een enquête zijn huizenkopers eerder bereid een compromis te sluiten over de staat van een huis (23%) en de grootte (19%) dan over de kwaliteit van de buurt (7%) en de afstand tot een school (2%). Dus zorg ervoor dat je de kwaliteit van de buurt en de locatie meeneemt in je beslissing.

Vraag jouw makelaar om informatie over misdaadcijfers en de kwaliteit van scholen in de toekomstige buurten. Bereken je nieuwe reistijd naar werk om te zien of het nog goed te doen is. Bezoek de buurt op verschillende tijden en dagen om de verkeerssituaties en geluidsniveaus te checken en om te zien of mensen zich comfortabel voelen als ze buiten zijn. Kies alleen een buurt waar je en je gezin zich goed bij voelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een informatieve blogsite waarop we met grote regelmaat de nodige blogs plaatsen. Zo houden we je op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ zandhoogte.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden